NYHETER

Nyheter

OKTOBER 2018- Ekman & Quiroga på uppdrag av Gästrike Återvinnare deltog i delegationsresa till Uruguay tillsammans med Busines Sweden och Hammarby Sjöstad. Efter en vecka med regeringens företrädare kan vi bekräfta att det finns ett stort intresset för förnybara energikällor, biogas, biodiesel, vatten och även kunskap inom infrastruktur.

APRIL 2018 -Ekman & Quiroga med ett konsortium av företag från Sverige, Spanien och Argentina har lämnat intresseanmälan för att delta i  ett projekt inom avfallshantering i Argentina finasierat av den Europeiska Investeringsbanken.

 

FEBRUARI 2017- Maria Eugenia Quiroga  skrev ett  samarbetsavtal med Nyföretarcentrum -Botkyrka Huddinge för att erbjuda kostnadfritt rådgivning och utbildning till privatpersoner som vill starta eget företag i Sverige.

APRIL 2016- Ekman & Quiroga är intiativ tagare till ett   LOI (Letter of Intent) mellan   Regeringen i Provinsen  Jujuy i Argentina och Gästrike Återvinnare.


Guvernören  från Provinsen i Jujuy  Gerardo Morales,  tillsammans med miljöminister Maria Ines Zigarán  är övertygade om  att de internationella förbindelserna och samarbetet med Sverige och  Gävle kommun  erbjuder en utmärkt möjlighet till samarbete för att uppnå utbyte av kunskap och tekniköverföring inom miljöområdet. De områden som kan dra nytta av detta internationella samarbete är följande:

- Avfallshantering

- Solenergi

-Vindenergi

- Biodiesel teknologi


Syftet är att kunna starta ett  samarbete mellan Provinsen i Jujuy, Argentina och Gävle kommun.EKMAN & QUIROGA INTERNATIONAL CONSULTING AB